יום שבת, 17 בינואר 2015

מלבי קצת אחרת


רגע לפני שמתחילים, אם אתם מנסים להבין איפה לעזאזל אתם נמצאים, בואו לקרוא על הבלוג.

עכשיו אפשר להתחיל.

מלבי הוא אחד מקינוחי הקיץ האולטימטיביים. בגלל זה אני מכין אותו בחורף.
אבל קצת אחרת.

בדיוק באותם טעמים של סירופ מי ורדים או פטל, קוקוס ופיסטוק מעל, רק בגרסה שלוקח שבע שעות להכין.

מלבי קצת אחרת - גלידת מי ורדים, מרנג קוקוס, שטרויזל פטל אדום וטורט פיסטוק




מרנג קוקוס:

100 ג' חלבון
100 ג' סוכר לבן
100 ג' אבקת סוכר
50 ג' פתיתי קוקוס

מחממים תנור ל-100 מעלות.
מקציפים את החלבון עם הסוכר הלבן עד קבלת קצף יציב. מקפלים פנימה את אבקת הסוכר. באמצעות פלטה משטחים
את המרנג על נייר אפייה או סילפאט ומפזרים את פתיתי הקוקוס מלמעלה. אופים עד שהמרנג יבש, כשעה וחצי.

שטרויזל פטל אדום:

100 ג' קמח
30 ג' שקדים טחונים
60 ג' סוכר
60 ג' חמאה
קורט מלח
15 ג' מחית פטל

להכנת מחית הפטל, מניחים 70 ג' פטל אדום (אפשר קפוא) עם כף מים בסיר קטן ומבשלים 10 דקות. טוחנים באמצעות בלנדר יד ומחזירים לצמצום עוד 5 דקות.

להכנת השטרויזל, מניחים במעבד מזון את כל החומרים ומעבדים בפולסים עד קבלת פירורים. מצננים כחצי שעה במקרר
ואופים ב-160 מעלות כ-12 דקות. את הפירורים האפויים כדאי לייבש בתנור ביחד עם מרנג הקוקוס במשך שעה.


טורט פיסטוק:

50 ג' שקדים טחונים
120 ג' חלבון
60 ג' חלמון
60 ג' סוכר
20 ג' קמח
10 ג' מחית פיסטוק

במיקסר מקציפים את החלבון והסוכר. כשמתקבל קצף יציב, מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים חצי דקה ומעבירים לרינג 20X20 ס"מ. אופים 16 דקות ב-170 מעלות.

גלידת מי ורדים:

250 מ"ל חלב
500 מ"ל שמנת מתוקה
140 סוכר לבן
קורט מלח
תמצית מי ורדים
6 חלמונים

בסיר קטן מניחים את החלב, 250 מ"ל שמנת מתוקה, מלח, ו 70 ג' סוכר. מביאים לרתיחה עדינה.
במקביל טורפים את החלמונים ביחד עם 70 ג' סוכר. כשתערובת החלב כמעט רותחת, שופכים אותה בזרם
עדין לתערובת החלמונים תוך כדי טריפה. מחזירים את הכל לאש בינונית, וממשיכים לטרוף עד שמגיעים ל 78 מעלות.
מסננים את התערובת ומוסיפים 250 מ"ל שמנת מתוקה ו-7 טיפות תמצית מי ורדים.
משאירים את התערובת לנוח במקרר כ-8 שעות. מעבירים למכונת גלידה.

אם אתם מהאנשים המוזרים האלה שאין להם מכונת גלידה בבית, אפשר לקנות גלידת וניל ולערבב לתוכה כמה טיפות של תמצית מי ורדים.

להגשה, מניחים שטרויזל פטל, קוביות טורט פיסטוק, גלידה מעל ושברים של מרנג הקוקוס. או שקונים מלבי בדוכן בשדרות ירושלים. טעים שם לאללה.



2 תגובות:

  1. כמה יפה :)
    שילובי הצבעים הורסים והקינוח נשמע סופר טעים
    סיקרנת אותי
    תתחדש על הבלוג

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה ענבל!
      מקווה לראות אותך כאן בפוסטים הבאים...

      מחק