יום שבת, 31 בינואר 2015

חצי חצי two team

קינוח חצי חצי, עם השילוש הקדוש: תותים, פיסטוק ומסקרפונה.
כל עוד עונת התותים מתקיימת, אני מציע לכם לשלב תותים בכל הזדמנות. בעוגה, בקינוח בכוסות, מצידי תדחפו את זה לחמין.
כל עוד אפשר.


קינוח בכוסות חצי חצי: תותים, קוביות בצק פריך פיסטוק וקציפת מסקרפונה







קציפת מסקרפונה:

250 מ"ל שמנת מתוקה
250 גר' גבינת מסקרפונה (אריזה אחת אם אתם קונים את של "גד")
100 ג' אבקת סוכר

משאירים את המסקרפונה מחוץ למקרר כחצי שעה. מקציפים עם אבקת הסוכר. מוסיפים את השמנת המתוקה ומקציפים לקצף רך. מזלפים לחצי אחד של הכוס.

קומפוט תותים:

400 ג' תותים
30 ג' סוכר
רבע כפית אבקת וניל, או כמה טיפות של תמצית וניל אמיתית

חותכים לקוביות את התותים. מערבבים עם הסוכר והוניל ומעבירים למקרר עד שהתותים מגירים מעט נוזלים, כשעה.

קוביות בצק פריך פיסטוק:

100 ג' קמח
60 ג' חמאה
20 ג' שקדים טחונים
60 ג' סוכר
קורט מלח
8 ג' מחית פיסטוק
כמה טיפות צבע מאכל ירוק
10 מ"ל מים

מניחים את כל החומרים במעבד מזון ומעבדים לקבלת בצק. מרדדים בין שני ניירות אפייה וחותכים לקוביות. מקפיאים לשעה. מעבירים את הקוביות לתבנית ואופים ב 165 מעלות כ-15 דקות.

הרכבה:

מניחים מקומפוט התותים בצד השני של הכוס. מעל קציפת המסקרפונה מניחים כמה קוביות של בצק פריך פיסטוק ומפזרים כמה תלתלי שוקולד לבן מטומפרר









































אין תגובות:

פרסום תגובה