יום שבת, 31 בינואר 2015

מוס שוקולד

חשבתי שזו אגדה, אבל מסתבר שיש כאלו.
אנשים שלא אוהבים שוקולד. באמת.
לא כאלו שלא אוהבים שוקולד מריר, כי כאלו יש כמה.
אני מדבר על אלה שלא אוהבים שוקולד בשום צבע. גזעני שוקולד.
אם אתם נתקלים באחד כזה, ההמלצה שלי היא לנתק איתו קשר לחלוטין.

לכל שאר העולם שאוהב שוקולד, נסו את כדורי השוקולד האלה.
אין בהם פתי בר או גלגול נשמות של עוגות ישנות. רק מוס שוקולד. אבל שווה.

כדורי מוס שוקולד - בסיס קראנצ'י, מוס שוקולד, שקדים מקורמלים וג'לי קקאו





























בסיס קראנצ'י:

140 ג' שוקולד לבן
70 ג' משחת נוגט (פרלינה)
40 ג' חמאה רכה
70 ג' פייטה פוייטין (שבבי קרמל. להשיג בחנויות של הביוקר)

לערבב בקערית את משחת הנוגט, החמאה, ושוקולד לבן מומס. לערבב פנימה את הפייטה.
לרדד דק בין שני ניירות אפייה ולהקפיא. לקרוץ עיגולים.

מוס שוקולד על בסיס אנגלז:

100 מ"ל חלב
100 מ"ל שמנת מתוקה
40 ג' סוכר
75 ג' חלמונים (בערך 3)
290 ג' שוקולד מריר (55% מוצקי קקאו)
250 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת לפסגות רכות

מתחילים מהאנגלז:
להניח בסיר קטן את החלב והשמנת המתוקה. בנפרד לטרוף בקערה את החלמונים והסוכר.
כשתערובת החלב והשמנת רותחת, מעבירים אותה בזרם דק אל קערת החלמונים והסוכר תוך כדי טריפה.
מחזירים לסיר ועל אש בינונית מביאים ל 80 מעלות.
שופכים את האנגלז על השוקולד. נותנים לשוקולד להיכנס לאווירה ולהתחמם במשך דקה. טורפים.
כשאנגלז השוקולד חמים אבל לא חם, מקפלים לתוכו שמנת מתוקה מוקצפת.
מעבירים לתבנית שקעים מסיליקון בצורת כיפות שוקולד. מקפיאים למשך 8 שעות.

ג'לי קקאו:

60 מ"ל שמנת מתוקה
75 מ"ל מים
90 ג' סוכר
30 ג' קקאו איכותי (ולרונה למשל)
4 ג' ג'לטין מושרה ב-20 מ"ל מים

להרתיח את השמנת, המים והסוכר. להוסיף את הקקאו, לטרוף ולבשל ל 102 מעלות.
להוריד מהאש, להוסיף את הג'לטין ולטרוף. להשתמש בג'ל כשהוא חמים. אפשר לשמור במקרר ולחמם במיקרוגל לפני הציפוי.

שקדים מקורמלים:

40 ג' שקדים מרוסקים
15 ג' סוכר

זה אפילו לא מתכון מרוב שזה דבילי. בסיר קטן להניח את השקדים והסוכר. לערבב באמצעות כף עץ על אש בינונית עד שהשקדים מקבלים צבע זהוב ומתכסים במעטה עדין מאוד של קרמל. להעביר לנייר אפייה לקירור.


הרכבה:

מחברים שתי כיפות לכדור אחד מוגזם בגודלו. איך מחברים?
אפשר להשתמש במעט מוס ששמרנו במקרר כסוג של דבק טעים במיוחד. אפשר גם לחמם קלות באמצעות היד כדי להמיס מעט מהמוס. מניחים על רשת ויוצקים מעל את ג'לי הקקאו.
מקשטים בשקדים מקורמלים ובפסים של שוקולד מריר מטומפרר. מניחים על בסיס קראנצ'י
ומעבירים למקרר. אוכלים. אלא אם כן אתם לא אוהבים שוקולד.












2 תגובות:

  1. גזעני שוקולד זה הדבר הגרוע ביותר בעולם!
    אבל מה עושים כשמדובר באמא שלך?
    אתה יודע כמה תיכנונים לקינוחי שוקולד מפוארים לכבוד החגים ירדו לטימיון?
    קינוח הורס :)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה! אני חושב שכדאי לאט לאט לחנך אותם לאהבת שוקולד. להתחיל משוקולד חלב ולאט לאט להעלות את האחוזים עד שמגיעים ל -90% :-)

      מחק